náš příběh
Je příběh dvou kamarádů, kterým poctivé řemeslné pečivo chybělo tolik, že se rozhodli vyrábět ho sami. Vycházíme z tradičních receptur francouzských pekařských mistrů, ale stejně každý kousek pečlivě ladíme, než je perfektní. Pečivo potom pečeme v průběhu celého dne až do zavíračky. Abyste si i k večeři mohli dát ještě teplý bochník chleba. Co neprodáme nevyhazujeme, ale darujeme charitě.
přečtěte si o nás víc
Pečeme z kvalitních surovin, nepoužíváme umělé zlepšovače a stabilizátory. Pracujeme s živým a vyzrálým těstem. Odměnou je chuť, kterou jsme si zamilovali my, naše rodiny i naši zákazníci. Jsme Vilém a Tomáš – William Thomas Artisan Bakery. Začínali jsme – tak jako každá úspěšná firma – v garáži. To se psal rok 2016. V garáži vznikaly naše první pekařské pokusy, v garáži jsme se snažili napodobit vláčnost a chuť francouzského pečiva, jak jsme si je pamatovali z našich cest.
Radili jsme se i s odborníky. Jak udělat perfektní máslový croissant? Odborník: „To si vezmete tažný margarín a máslové aroma. A máte to.“ WT: „Ale my nechceme margarín a aroma! My chceme péct máslové croissanty z másla.“ Odborník: „To nejde.“ WT: „Aha. Tak děkujem pěkně.“ Nenechali jsme se skepsí pekařských praktiků nakazit. Byli jsme přesvědčeni, že co zvládnou ve Francii, zvládneme i v Brně. Byla to dlouhá cesta, ale nakonec se nám to podařilo. Voilà!
Po croissantech přišly na řadu bagety, toustový chléb, kváskový venkovský chléb Pain de Campagne a postupně přidáváme další a další druhy pečiva. Každému druhu předchází „zkouškové období“, během kterého pilujeme recepturu k dokonalosti. Ladíme suroviny, aby k sobě pěkně sedly, ladíme chuť, konzistenci těsta, správné propečení kůrky, množství náplně a spoustu dalších věcí. Když je to super, tak jdeme s novým druhem za našimi zákazníky.
Moc rádi si s nimi povídáme přímo z okna naší pekárny. Tam každý den prodáváme naše pečivo. Tam testujeme na našich zákaznících novinky. Tam občas dostanete něco ochutnat. A tam také koupíte speciály, které nedodáváme nikam jinam. Stavte se za námi i vy! Naši první pekárnu najdete v Brně-Žabovřeská v ulici Mozolky 2, kousek od šaliny.
Na jaře 2020 jsme otevřeli druhou pekárnu v centru Brna. I na Jaselské 2 pečeme přímo na místě, z pece rovnou do ruky. Pekárnu jsme tady navíc postavili tak, abyste mohli až do těch pecí nahlédnout. Stejně tak tu můžete sledovat třeba i výrobu croissantů.
O rok později, na konci března 2021, jsme upekli už třetí pekárnu. Na Josefské 2 nejen že uvidíte do pecí a do výroby, ale můžete u toho ještě posedět v patře a dát si tu výběrovou kávu od The Naughty Dog. Vychutnat si u nás takhle můžete i pravou francouzskou snídani.
A tím to rozhodně nekončilo. Hned jsme začali pracovat na tom, abychom mohli naše pečivo péct i v Praze. Často jste za námi jezdili i z velké dálky, a tak jsme vám chtěli jít naproti. Od listopadu 2022 pečeme v Praze na Smíchově, hned u zastávky a parku Klamovka. I tady budete moci nahlédnout přímo do výroby a dát si skvělou kávu.
Od garáže a prvních chlebů na Mozolkách už jsme ušli pořádný kus cesty. Jsme vděční, že jste přitom s námi. Neustále pracujeme na tom, abyste u nás byli spokojení. A ať už od okýnka nebo od pultíku odcházeli pořád s úsměvem a s ním se i vraceli. Děkujeme všem za to, že můžeme tenhle příběh pořád dále vyprávět. ♥︎
Společnost realizuje projekt s názvem „Pořízení vybavení pro pekárnu společnosti William&Thomas s.r.o.“ reg. č. CZ.01.2.06/0.0/0.0/19_248/0021062, který je předložen ke spolufinancování z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, tedy ze zdrojů Evropské unie.
Cílem projektu je pořízení nových technologií, díky kterým společnost dosáhne zrychlení výrobního procesu a navýšení kapacity vlastní produkce.
Společnost realizuje projekt pod registračním číslem 0380000483 s názvem Video propagace společnosti William Thomas Artisan Bakery, zaměřený na posílení značky a lepší konkurenceschopnost, financovaný Evropskou unií – Next Generation EU.