naše pečivo

Zobrazení
brioška burgerová

brioška burgerová

BB. Stejně jako božská Brigitte Bardot bude i naše burgerová brioška za hvězdu – na vaší zahradní slavnosti, večírku nebo oslavě narozenin. Na jejich výrobu spotřebujeme pořádnou porci másla. Vám stačí je naplnit podle své chuti.

z pece do ruky:

Pátek

Speciály

chausson aux pommes

chausson aux pommes

Spojení listového těsta a jablečné náplně je kombinace prověřená po celé Evropě. Ve francouzském (a tedy i našem) podání se jí říká „jablečný střevíček“, Chausson aux pommes [šoson o pom]. Listové těsto i jablečnou náplň si připravujeme sami z poctivých surovin, takže na jazyku ucítíte hlavně jablka a máslo.

z pece do ruky:

Pátek

Speciály

croissant skořicový

croissant skořicový

Vypadá jako náš „obyčejný croissant“, ale uvnitř ukrývá explozi vůní a chutí. Skořice vás zahřeje nejen na duši, ale hlavně v žaludku. Vychutnáte si ho s cappuccinem nebo kakaem.

z pece do ruky:

Pondělí

Speciály

croissant mandlový

croissant mandlový

Náš nejžádanější a nejmilovanější speciál. Upečený croissant rozkrojíme, potřeme mandlovým sirupem a mandlovým krémem, obalíme v plátcích mandlí a upečeme podruhé. Hotové nebe v ústech!

z pece do ruky:

Pátek

Speciály

croque monsieur

croque monsieur

Obrovský skok pro zákazníka, ale malý krok pro pekárnu – to je Croque monsieur [krok mesjé]. Základ tvoří dva krajíce venkovského kvasového chleba Pain de Campagne, mezi nimi plátky vyuzené šunky a nastrouhaný sýr Gruyère. Tímto francouzským sýrem je toast i posypaný a dozlatova zapečený. Když si ho odnesete z našeho okýnka, bude vás provázet na každém croqu… tedy kroku.

z pece do ruky:

Úterý

Speciály

fougasse

fougasse

provençale

Speciální provensálský chléb, který si můžete chytnout pouze v naší pekárně. Navrch křupavý, uvnitř nádherně vláčný.

z pece do ruky:

Čtvrtek

Speciály

pain aux pistaches

pain aux pistaches

Mladší sourozenec francouzské rozinkové klasiky. Croissantové těsto namažeme pistáciovým krémem (žádné náhražky, ale pravé pistácie!), zamotáme, rozkrájíme, upečeme, potřeme sirupem a posypeme drcenými pistáciovými oříšky.

z pece do ruky:

Pondělí

Speciály

pain aux raisins

pain aux raisins

Rozhodli jsme se nepoužívat českou podobu názvu – rozinkový šnek. Bylo by to zneuctění této perly francouzské pekařiny. Je z máslového croissantového těsta a je v něm tolik rozinek (máčených v rumu), kolik se do něj vejde.

z pece do ruky:

Úterý

Speciály