naše pečivo

Zobrazení
bageta pšeničná

bageta pšeničná

Naše bageta nezkazí žádnou snídani, svačinu, oběd ani večeři. Sluší jí to stejně s máslem a marmeládou i s natenko krájeným rostbífem a hořčičnou remuládou. Jen jednu věc nemá ráda – balení do igelitového pytlíku.

Bagety pečeme ve dvou velikostech – 280 g a 140 g.

z pece do ruky:

Pondělí, Úterý, Středa, Čtvrtek, Pátek

Slané

bageta se sušenými rajčaty

bageta se sušenými rajčaty

a oreganem

Francouzská pšeničná bageta se sušenými rajčaty té nejvyšší kvality. Používáme sušená rajčata odrůdy San Marzano z jihu Itálie, pečlivě vybraná a ručně solená.

Bagetu pečeme ve dvou velikostech – 280 g a 140 g.

z pece do ruky:

Pondělí

Slané

bageta se slaninou

bageta se slaninou

a cibulí

Do našeho pečiva dáváme jen to nejlepší. Proto jsme dlouho hledali nejvhodnější slaninu, pokud možno bez éček. A nakonec jsme našli! Chuť a vůni dokresluje restovaná cibulka.

Bagety pečeme ve dvou velikostech – 280 g a 140 g.

z pece do ruky:

Středa

Slané

bageta s černými olivami

bageta s černými olivami

a tymiánem

Chuť černých oliv vás expresně přepraví z Moravy rovnou do Středomoří. Tuhle bagetu si vychutnáte nejlépe čerstvou s mističkou extra panenského olivového oleje, do které si ji budete namáčet.

Bagety pečeme ve dvou velikostech – 280 g a 140 g.

z pece do ruky:

Pátek

Slané

croissant máslový

croissant máslový

Ochutnejte náš máslový croissant a rázem zapomenete na všechny ty rozmražované „krosany“. Touha jíst poctivé máslové croissanty v Brně stála za zrodem naší pekárny.

z pece do ruky:

Pondělí, Úterý, Středa, Čtvrtek, Pátek

Sladké

croissant s čokoládou

croissant s čokoládou

Francouzský máslový croissant obohacený o výběrovou belgickou čokoládu.
Varování: Tyto croissanty mohou vyvolat závislost. Proto je také pečeme každý den.

z pece do ruky:

Pondělí, Úterý, Středa, Čtvrtek, Pátek

Sladké

croissant s pekanovými ořechy

croissant s pekanovými ořechy

Karamelizované pekanové ořechy zvyšují křupavost a tím i celkový umělecký dojem z tohoto croissantu. A co teprve ta chuť!

z pece do ruky:

Úterý

Sladké

croissant se slaninou

croissant se slaninou

Croissant naslano, do kterého jsme přidali plátek skvělé slaniny vyráběné bez použití „éček“.

z pece do ruky:

Čtvrtek

Slané

croissant mandlový

croissant mandlový

Náš nejžádanější a nejmilovanější speciál. Upečený croissant rozkrojíme, potřeme mandlovým sirupem a mandlovým krémem, obalíme v plátcích mandlí a upečeme podruhé. Hotové nebe v ústech!

z pece do ruky:

Pátek

Speciály

pain aux raisins

pain aux raisins

Rozhodli jsme se nepoužívat českou podobu názvu – rozinkový šnek. Bylo by to zneuctění této perly francouzské pekařiny. Je z máslového croissantového těsta a je v něm tolik rozinek (máčených v rumu), kolik se do něj vejde.

z pece do ruky:

Úterý

Speciály

pain aux pistaches

pain aux pistaches

Mladší sourozenec francouzské rozinkové klasiky. Croissantové těsto namažeme pistáciovým krémem (žádné náhražky, ale pravé pistácie!), zamotáme, rozkrájíme, upečeme, potřeme sirupem a posypeme drcenými pistáciovými oříšky.

z pece do ruky:

Pondělí

Speciály

kroláč s tvarohem

kroláč s tvarohem

a borůvkami

Američané dali světu Cronut (croissantový donut), my jsme mu dali Kroláč. Šáteček s tvarohovou náplní a borůvkami v biokvalitě je fúzí francouzského croissantu a moravského koláče.

z pece do ruky:

Středa

Sladké

kroláč štrúdlový

kroláč štrúdlový

Když zkřížíte croissant s muffinem, dostanete cruffin. My jsme francouzský croissant zkřížili s českým koláčem a máme Kroláč. Ochutnejte štrúdlovou variantu.

z pece do ruky:

Středa

Sladké

kroláč s mákem

kroláč s mákem

a povidly

Česká a moravská klasika na těstě z francouzského croissantu! Naprosto návyková záležitost už po prvním ochutnání. Znáte naši posedlost kvalitou surovin, že? Makovou náplň jsme nesehnali v odpovídající kvalitě bez zbytečných éček, tak si ji s pomocí malé farmy na Hané mícháme sami.
Zakousnete se a už se nepustíte.

z pece do ruky:

Čtvrtek

Sladké

fougasse

fougasse

provençale

Speciální provensálský chléb, který si můžete chytnout pouze v naší pekárně. Navrch křupavý, uvnitř nádherně vláčný.

z pece do ruky:

Čtvrtek

Speciály

pain de campagne

pain de campagne

francouzský kváskový chléb

Výroba francouzského venkovského chleba trvá tři dny. Ale vám vydrží klidně čtyři. Tedy pokud ho nesníte.

z pece do ruky:

Pondělí, Úterý, Středa, Čtvrtek, Pátek

Slané

toastový chléb

toastový chléb

máslový

Naše zhmotněná představa o tom, jak by měl vypadat a hlavně chutnat kvalitní toustový chléb.

z pece do ruky:

Pondělí, Úterý, Středa, Čtvrtek, Pátek

Slané