<<<<<<< Updated upstream ======= >>>>>>> Stashed changes

william thomas artisan bakery

William Thomas Artisan Bakery – to je malá brněnská řemeslná pekárna. Jsme dva přátelé, kterým poctivé řemeslné pečivo chybělo tolik, že jsme se rozhodli vyrábět ho sami. Vycházíme z tradičních receptur francouzských pekařských mistrů, ale stejně každý druh pečiva pečlivě ladíme, než je perfektní.

Pečeme z kvalitních surovin, nepoužíváme umělé zlepšovače a stabilizátory. Pracujeme s živým a vyzrálým těstem. Odměnou je chuť, kterou jsme si zamilovali my, naše rodiny i naši zákazníci. Jsme Vilém a Tomáš – William Thomas Artisan Bakery.

Začínali jsme – tak jako každá úspěšná firma – v garáži. To se psal rok 2016. V garáži vznikaly naše první pekařské pokusy, v garáži jsme se snažili napodobit vláčnost a chuť francouzského pečiva, jak jsme si je pamatovali z našich cest.

Radili jsme se i s odborníky. Jak udělat perfektní máslový croissant?
Odborník: „To si vezmete tažný margarín a máslové aroma. A máte to.“
WT: „Ale my nechceme margarín a aroma! My chceme péct máslové croissanty z másla.“
Odborník: „To nejde.“
WT: „Aha. Tak děkujem pěkně.“

Nenechali jsme se skepsí pekařských praktiků nakazit. Byli jsme přesvědčeni, že co zvládnou ve Francii, zvládneme i v Brně. Byla to dlouhá cesta, ale nakonec se nám to podařilo. Voilà!

Po croissantech přišly na řadu bagety, toustový chléb, kváskový venkovský chléb Pain de Campagne a postupně přidáváme další a další druhy pečiva. Každému druhu předchází „zkouškové období“, během kterého pilujeme recepturu k dokonalosti. Ladíme suroviny, aby k sobě pěkně sedly, ladíme chuť, konzistenci těsta, správné propečení kůrky, množství náplně a spoustu dalších věcí. Když je to super, tak jdeme s novým druhem za našimi zákazníky.

Moc rádi si s nimi povídáme přímo z okna naší pekárny. Tam každý den prodáváme naše pečivo. Tam testujeme na našich zákaznících novinky. Tam občas dostanete něco ochutnat. A tam také koupíte speciály, které nedodáváme nikam jinam. Stavte se za námi i vy! Naši první pekárnu najdete v Brně-Žabovřeská v ulici Mozolky 2, kousek od šaliny.

Na jaře 2020 jsme otevřeli druhou pekárnu v centru Brna. I zde pečeme a prodáváme kvalitní pečivo bez kompromisů, na rozdíl od Žabovřesk ale od rána až do večera. V Jaselské ulici číslo 2 nenajdete jen prodejnu pečiva, ale naši plnohodnotnou druhou pekárnu, ve které vzniká pečivo úplně stejně jako na Mozolkách.

O rok později, na konci března 2021 přibyla k našim dvěma pekárnám třetí. Trojka je totiž v každé pohádce magické číslo. A opět jsme se posunuli blíž do centra Brna, blíž k lidem. Adresa naší třetí pekárny je Josefská 2 a i zde vzniká kvalitní pečivo přímo na místě. K němu si můžete koupit kávu, posadit se u nás a při snídani nebo svačince sledovat cvrkot na ulici – právě tak jako ve francouzské kavárně.

Děkujeme všem našim zákazníkům za to, že můžeme náš příběh rozšiřovat ♥︎

 

 

 

Společnost realizuje projekt s názvem Pořízení vybavení pro pekárnu společnosti William&Thomas s.r.o.“ reg. č. CZ.01.2.06/0.0/0.0/19_248/0021062, který je předložen ke spolufinancování z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, tedy ze zdrojů Evropské unie.

Cílem projektu je pořízení nových technologií, díky kterým společnost dosáhne zrychlení výrobního procesu a navýšení kapacity vlastní produkce. 

William Thomas Artisan Bakery

Dobrou chuť vám přejí Vilém & Tomáš